Здравейте. Аз имам следния въпрос.  На 23.05.2022 г. след болничен престой ми бе издаден болничен лист за рискова бременност в 7 г.с. със срок до 21.06.2022 г. Към днешна дата бременност вече няма и искам да прекъсна болничния и да се върна на работа. Каква е процедурата в този случай? ЛКК ли прекъсва болничния или работодателя подава информация в НОИ, че се връщам на работа? Звънях в НОИ, но никой не вдига телефона. Благодаря.
Здравейте пак. Издадоха ни ПИК, но служителката ни каза че данните ще си останат в червено в регистъра до 1 година и ако отида за удостоверение за липса на задължения ще ми връчат акт. При подаване с ел.подпис пак ли стоят така нещата, нямаше ли някакъв гратисен период?
А по ел. път трябва да я подаде счетоводител с ел. подпис нали?
Много Благодаря за изчерпателния отговор.  А тъй като сме закъснели с Д1 за месец 06, сега какво следва да направим?
Добър ден, майка ми е регистрирана като земеделски производител, работи на трудов договор към една фирма и е с 50% намалена работоспособност и е пенсионирана. Подадохме декларация за започване на дейност на 17.06.2016г, а на 28.07.2016г. ще подадем декларация за прекъсване на дейността. Сега трябва да подам 2 броя декларации образец 1 " Данни за осигуреното лице", ( като сме избрали да плащаме само здравни осигуровки - 8% ), за месец 06.2016  и месец 07.2016 но не знам как да пресметна осигурителния доход, който се вписва в графа "21". Надявам се да ми помогнете. Благодаря.
Добър ден, майка ми е регистрирана като земеделски производител, работи на трудов договор към една фирма и е с 50% намалена работоспособност и е пенсионирана. Подадохме декларация за започване на дейност на 17.08.2015г. Сега трябва да подам декларация образец 1 " Данни за осигуреното лице", ( като сме избрали да плащаме само здравни осигуровки - 8% ) но не знам как да пресметна осигурителния доход, който се вписва в графа "21". Надявам се да ми помогнете. Благодаря.
Добър ден, назначена съм на трудов договор  за длъжност Експерт-стопанска дейност с код по НКПД 24216001, 4 часов работен ден с основно месечно трудово възнаграждение 300 лв. Осигуровките и данъците ще са изцяло за моя сметка, каква ще е сумата която ще трябва да платя на работодателя.Благодаря